Saturday, October 30, 2010

AKU DAN ADIK BERADIK KU

he..he..ini la aku pd suatu ketika dulu...time ni muka aku dah start berjerawat sbb bercinta sakan chewah...
aku merupakan ank sulong drpd 5 org adik beradik...kat umah diorang pgl aku along kdg2 ayu pgl aku suzikorn..sgt kurang ajar itu olang he..he..walaupun aku ank sulong tp aku tak pernah pun rasa aku ni ank first he..he..klu aku merajuk ke apa ke diorang yg akn mengalah dl...he..he...

ni adik bwh aku..nama dia NorEdayu@ayu@angah..kami sama2
 dibesarkan dgn dunia kehidupan yg sama means..
klu aku pakai bj merah dia pun akan pki bj merah..klu aku beli kasut dia pun akan 
beli kasut yg sama mcm aku..klu aku ada ank patung...dia pun mesti kena ada..serba serbi la 
apa aku ada dia mesti ada..sbb dl mak ayh aku akan bg sama rata..klu tdk bergaduh..he..he..
.ye la dulu masa aku kecik2 lg aku gan ayu je yg ada dlm family..lepas 6 tahun br la ktorg dpt adik lg...erm...skrg masing2 dah besar...tak lama lg ayu pun akn menjejakkan kaki mcm aku...kdg2 rindu 
jg masa lalu..ye la dl masa sekolah kecik2...hr2 jumpa..makan sama2...tido sama2 mandi pun sama2..kih..kih...tp skrg beza..klu aku blk dia tak blk..dan klu dia blk aku plak tak dpt blk..jumpa 
pun kdg2 jer...ingat lg dulu2 aku ni kira nakal juga la..aku pernah ajak ayu ni mandi kat dlm kolah
 air kat umah aku.. kira paras2 bahu la kolah tu..ktorg siap wat lumba renang lg tu..amik paip getah tu wat saluran pernafasan...he..he..suatu hari mak aku ni mcm syak je kt org ni berkubang dlm kolah tu.ye la..nak kt tiap2 hari mandi sama pastu lama plak tu...last2 kantoi..ambik ko paip getah tu hinggap kat body kita org...hu..hu...

ni adik aku yg no2...nama dia nurul farhana tp org pgl ana@k.chik...skrg umur dia 18 tahun..masih blaja lg...bnyak2 adik beradik aku dia ni la yg chubby sket..mkn pun kuat..tp dia ada semangat yg kental he..he..sebelum SPM hr tu berat bdn dia turun..dia berdiet..akhirnya menjadi jg la diet dia tu..ni pic ms dia dah kurus sket..kira ok la time ni..dulu2 masa dia kecik slalu kena buli gan aku and ayu he..he...klu ktorg tgh mkn kat depan tv.. air habis..kita orang akan suh dia amikkan air kat dapur kih..kih..jahat betul...ha..ha...

ni adik aku yg no 3...nama dia nurul izzaty liyana..org pgl dia izzaty@k.sue...dia skrg ni tgh honeymoon kat umah sbb br lepas exam UPSR dan jg dpt blk nset dia..erm...antara adik beradik aku..dia ni la yg paling gelap sket dlm family..he..he..memang sejak azali lg..he..he..dan juga dia ni la paling cerdik bijak pandai dlm family aku..hu..hu..dia tak mcm aku klu blaja tu aku cuma nak lulus jer..he..he..tp dia nak result gempaq punya...subject plg tak blh blah bg aku sains r..aku dulu ckup mkn jer..tp dia blh dpt 100% plak..subject lain pun sama jg hebatnya...harap t dpt result yg cemerlang pastu kene duk asrama jauh2 he..he...dia ni agak manja la jg gan mak ayah aku..walaupun ada adik..jarak dia gan lalan 8 tahun bezannya..dulu masa lalan br lahir dia nangis sbb dia ckp mak dah tak syg dia..he..he..klakar jer..tak pe la k.sue..semua org syg ko...tp bila lalan besar dia slalu kena buli gan lalan walaupun dia lawan balik dia tetap kalah..he..he...

yg ni la 1..1...nya hero kami..ni adik aku yg last..nama dia shazwan waliuddin...klu dia gusti org...semua org dlm rumah tu kalah..dan klu dia menjerit blh buat semua org pekak..dah la makan kuat ni..klu ikan keli tu siap berebut lg gan aku...kdg2 aku bengang..aku br letak 5 ketul ikan yg dah digoreng dr kuali dlm pinggan last2 tgl 1 ketul jer...1 lg tabiat dia ni klu rajin..rajin sgt...tp klu malas tu mainan bersepah2 tak reti nak kemas...bl time ktorg balik jer...asyik2 nak mintak mainan..slagi tak de benda ktorg bg slagi tu la dia akn selongkar beg yg ktorang bawak...klu handfon tu tak yah ckp la..tau2 hilang jer..gan dia2 skali hilang..tgk2 senyap2 dlm bilik main game dlm hnfon...lalan o..lalan....







2 comments:

exyanne said...

Best la Suzi.. nak ikut ko pula buat kisah adik beradikku.. yang juga 5 orang.... cuma bezanya,kitorang 2 hero,pembuka dan penutup.. Hm,rindu ngan dorang.. :-)..

suzie shazana said...

best...best...saje tulis nak buat pengubat rindu dan mengimbau kenangan lalu...he..he..