Sunday, August 14, 2011

Aku Dah Nak Bersalin Ker???

assalamualaikum..salam 1 malaysia..
hari ni kompem member2 aku gah syok shoping sakan kat mid valley tu..he...he...ok la...
aku sbnrnya nak cerita..sbb aku gah busan duk umh ni ha..nak g keje En Somi plak tak izinkan..sgtla teliti dan  take care giler kat aku ni..padahal aku relex je..sbb tak de rasa skit2 pun lg he..he...tq abg..sayang abang he.he..

Hari sabtu td kami nak g mah maksu kt klang majlis berbuka pose gan sedra mara sepupu sepapat..ptg tu hujan ms nak amik ayu so En Somi terlanggar lopak aku terhentak la sket tp aku rasa ok jer...bl aku bgn kuar kete aku rasa sakit kat perut dan mengeras jer..sampai umah maksu aku dah rasa mcm tak de mood sbb tak keselesaan..aku mkn masa buka pun ala kadar jer..time tu aku cam rasa bby aku kurang gerak yg sepatutnya pas aku buka bkn main lg dia bersuka ria kat dlm pewut aku...last2 paklong aku gan sedara mara aku semua cdgkan suh aku g hospital..mula2 aku ckp tak pe la t ok..tp En Somi aku desak gak..

Mlm tu aku sampai kat PPUM kul 10 terus g wad bersalin...time ni sgt la sedih...he..he...ms sampai nurse terus bwk aku msk bilik tukar bj..aku ckp la suami blh msk tak kat sini dia kt suami kene tgu kat luar..ok la aku ckp blh sy jumpa suami sy skejap..nurse tu pun senyum g la jumpa dulu...bila aku kuar suami aku tak de aku nak bg bj kat dia..beg aku gan fon semua kat suami aku..ala mcm mn nak call ni..dlm hati aku "mn abg...abg g mn...kenapa tgl ayg"..aku pun cuba cr lg sampai kat luar ada akak ni ms aku mula msk td diorg sibuk2 ckp nak bersalin jg tu tgk perut dah jatuh..he..he...aku tanya kak "ada nampak tak suami sy..o ada td dia g toilet jap"..o tak pe la...pastu nurse pgl aku suh msk dah..nak nagis je sbb aku tak dpt jumpa suami aku huwaaaa......

ms gah baring atas katil aku tgk jam..la dah kul 11 lbh..klu aku kene tahan wad mlm ni mcm mn gan abg..nak sahur esk ni...aku bkn runsing pasal aku yg mcm nak bersalin ni runsingkan pasal suami plak kih..kih...pastu dtg la dok pelatih ni soal aku tanya mcm2..last2 aku mtk tlg gan dia jer...aku suh dia bgkan bj kat somi aku..lega je bl dia kata somi aku ada kat luar tak blk lg...br la rasa tenang sket..

ok skrg citer apa yg dah berlaku dlm blk bersalin tu..maka operasi untuk cek up pun bermula...ramai btl dok..aku ckp la sy ni nak bersalin dah ker...nurse tu tanya adik ank first ker ni ha..ah..so dia pun cerita la tanda2 org nak bersalin..o mcm tu ke tp sy tak de rasa pun lg..tak pe kt cek dulu..yg aku tak suka tu ttp kene cucuk amik darah msk air...aduh lemah btl klu bab cucuk2 ni...so dtg la dok ni ckp nak cek bukaan bp cm..perghhhhh mmg cuak giler aku time ni seb bek dok tu pompuan dia ajar aku suh tahan nafas n then tarik nafas dlm2....ms dia tgh wat tu..ya alhamdulillah tak rasa sakit sgt...lega2...ok br 1 cm ni dok tu ckp..dlm hati aku dah nak bersalin ke aku ni...tiba2 rasa sedih pastu aku ada la nagis sket he..he..ye la aku tak sempat nak mtk maaf lg cium peluk somi aku klu btl aku dah nak bersalin time tu..

kemudian diorang pasang wayar apa ke benda ntah nak tgk pergerakan bby..tp time tu bby aku yg cuma dgr jantung dia je tak de tanda pergerakan pun..my be tido kot kt dok tu tak pe kt tgu lg...kul 12 dok pakar dtg punya la ramai nak dekat 10 org dok..afganistan ada negro pun ada..byk2 dok tu aku cuma knl dok azhar je sbb first time dulu aku msk wad bwh jagaan dia..time dia pgg perut aku automatik bby aku terus gerak laju..gerak dan gerak..tendang sana sini..terus dia ckp tgk tgn i ni ada tindakan yg luar biasa he..he..terus diorang scan so dpt la aku tgk bby aku..kepala dia mmg dah kat bwh..

ok la diorg ckp tak de pe2 so antar kad wad je la..pastu aku terus ckp klu sy nak blk blh tak dok..terus dok tu ckp rumah kat mn kt taman medan ok blk la...lg pun bby dah gerak dok2 gan nurse yg ln seme tercegang ha..ha..ada dok yg sorang tu ckp tak pe ke bg dia ni blk..dok azhar ckp its ok sbb bby dah kembali normal..

he..he..dgn riang ria aku tersenyum sbb dpt jumpa peluk cim somi aku mlm tu..so aku pun mtk tlg la kat dok pelatih ni tlg call kan somi aku bg tau aku blh blk...lepas aku kuar dr PPUM terus g makan sbb aku dah lapar giler time tu he..he.....

2 comments:

fazrulnoor said...

ko dah nak dekat dah ni..ready je lah

suzie shazana said...

insyaallah...semoga selamat..nebes sbrnya..takut pun yer