Friday, September 30, 2011

Muhammad Danial Amsyar

Assalamualaikum....

Ok aku sambung balik cerita yg sblm ni...he..he...masa mlm rabu 21/9 tu perut aku rasa sakit sgt2..selang 15 minit sakit+mengeras..aku dah tak slesa nak tido..time tu En Somi dah lena tido2 ayam..dia ckp klu rasa dah tak tahan kejutkan dia klu tak bgun suh jerit kuat2 kat telinga dia he..he.. time tu la aku msg k.fifa tanya keadaan aku ni ... k.fifa suggest suh g mlm tu gak tkt sakit bertambah kuat..dlm kul 1 pg aku sampai kat PPUM..ms dlm kereta aku sempat lg manja2 gan en somi he..he..

Sampai PPUM terus msk labour room..sblm aku msk aku peluk cium mesra gan En Somi aku dulu..mintak maaf halalkan mkn minum..aku tahu suami aku dah beri layanan yg terbaik ms aku mengandung..wlaupun dia penat stress kat tempat keje..bl blk umah dia tetap ceria..sanggup wat kerja rumah tlg aku..time tu aku dah rasa debar2 jer campur sakit2..aku dpt bilik no 6..ms aku gah baring di inteview oleh doktor2..aku dgr suara org jerit ah..sakit...fuhhhhh......pastu jerit2...aish dlm hati mcm tu ke rasa org nak bersalin..apa2 pun aku releks lg..aku selawat byk2..

Tak lama dtg doktor 3 orang gan nurse sorang dtg utk wat chekup kat aku..doktor yg dua orang tu..siapa ckp lg eh bukan ke hr isnin td u ni pesakit i..ye la doktor hr tu i mtk blk sbb br 1 cm..he..he..ok sy nak cek bukaan sekarang..mak ai br ni aku terasa sakit sgt ms dia  cek bukaan..jam kul 2.00pg br 4cm ok kene tgu lg 6cm..so diorang bg aku ubat yg 1 tu suh aku tido yg lg 1 tu aku tak tau ubat apa sbb ms dia ckp aku tak layan sbb dah sakit sgt aku asyik sedut gas jer...

Sempat la aku terlelap kul 6.00 aku terjaga..aku teringatkan En Somi ..tido ke dia sian kat abg...tp time ni sakit aku makin ketara..nak tgu ke 10cm tu punya la lama kul 11.30 am br 10cm..air ketuban aku terpaksa diorang pecahkan time tu aku dah tak rasa apa yg aku tau perut aku sakit sgt2..aku siap ckp blh tak nak teran skrg diorg kt jgn nnt dl kene tgu 10cm..aduh Tuhan saja yg tau sakitnya..bl diorang ckp ok ms untuk bersalin .. aku cepat2 teran..aku dah teran sedaya yg mungkin..dah hbs tenaga aku teran subahanallah..aku dah tak daya nak dekat 1jam aku teran tp amsyar tak nak kuar2 jg..dia mcm tersangkut jer..he..he..doktor ckp sket lg cepat teran sekuat hati kali ni aku nekad apa nak jd, jd la nyawa anak aku lg penting dr aku...Allah Hu Akbar...tetap tak blh jg..last2 nurse cr En Somi tp time tu dia tak de g surau sbb dia mengantuk sgt nak tido skejap kononya..sbb ms dia msk pg tu nurse ckp blm lg nak bersalin..br 6cm..mmg niat di hati nak jg suh En Somi tgk pengorbanan seorang isteri tp tak de rezeki..Jam dah 12.15pm kali ni doktor suh aku push kuat2 dan dia terpaksa vacium..dgn izin Allah sekali teran sekuat hati aku pun push dan aku rasa mcm bunyi air yg byk kuar dgm sekali gus.. syukur alhamdulillah Muhammad Danial Amsyar pun lahir pada pukul 12.26pm..ah br aku rasa lega sgt2..dan terasa yg perut aku kosong jer..ms tu aku dah tak berdaya sgt diorg suh aku pgg anak aku, aku cuma sentuh jer dgn tgn yg menggeletar sbb aku dah tak berdaya langsung..

Syukur Alhamdulillah bl aku dpt tatap wajah anak aku rasa mcm tenang je..betul org kata bl bby dah kuar dah hilang rasa sakit semua..aku di beri bius skali lagi time tu mmg dah lalok sgt dah..kul 3.30ptg nurse kejutkan aku siap2kan aku..sbb nak antar g wad..keluar je dr labour roon En Somi dah tgu aku terus dia cium aku..ckp alhamdulillah dah selamat..tq sayang..rasa pilu je he..he.. nampak sgt muka dia letih jer time tu he..he..

Kat wad nurse bg amsyar kat aku..diorang ajar aku nak BF.. agak kekok jg la time tu..En somi pun tak berani nak pgg sbb lembik sgt badanya..aku berani2kan jg la..aku cium peluk dia..rasa mcm tak cayer je he..he..Syukur Alhamdulillah sgt2..

Muhammad Danial Amsyar


Selepas Keluar Dari Labour Room


Papa Jaga Amsyar

Sakit bersalin tak dapat nak gambarkan mcm mn rasanya...tapi aku gembira dan bersyukur kepada Allah s.w.t..kerana kami berdua telah selamat..akhirnya selama 39minggu aku mengendong perut yg besar ke hulu ke hilir..Pada 22.september.2011 hari Khamis pukul  12.26pm aku telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.11kg yg diberi nama Muhammad Danial Amsyar Bin Zaini yg bermaksud seorang yg cergas dan cerdik..semoga dgn kehadiran org baru dlm keluarga kami dapat menambahkan lg kebahagiaan dalam keluarga kami.


2 comments:

fazrulnoor said...

tragis betul cite kau..bedebar aku baca..hahahahah

suzie shazana said...

ha..ha... mmg la.. sedih + gembira.. bahagianya rasa he..he...