Wednesday, September 7, 2011

Luahan Hati Bakal Ibu

Assalamualaikum buat semua.....

Hari ni cukup dah 37 minggu aku prgnant..ini bermakna ada lg 22 hari lg untuk mama tatap wajah suci murni anak ku he..he...setiap hari mama doa utk baby semoga sihat kat dlm perut mama ni dan bl dah kuar dr perut mama nanti jd la anak yg baik..dgr kata mama gan papa..:-)

Setiap malam mama sukar nak tido..tido mama slalu tak lena dan nyenyak mybe baby nak suh mama praktis dl jg mlm he..he..bl mama tgh tido baby gerak2 buat mama terjaga..kadang2 mama rasa sukar nak bernafas sbb rahim mama dah tinggi..tp takpe untuk mu anakku mama berkorban..
mama suka klu baby gerak dan tendang2 perut mama he..he...
klu baby tak gerak kdg2 mama gan papa yg akan kacau baby suh bangun he..he..

Sekarang mama dah tak blh nak jalan laju2..papa slalu ejek mama org prgnt bwk perut jln terkedet2 he..he..nak suh papa dokung mama pun papa dah tak larat kih..kih.. makan pun tak blh mkn byk2 dah mcm dl kene mkn sket2..tido pun mama kene cari posisi yg betul slesa buat kita berdua..klu mama mnegiring baby tak suka, baby mesti tendang2 perut mama kuat2 he..he..ye mama faham baby tak slesa jgkan sbb pergerakan bby terbatas kat dlm perut mama yg kecik ni...

Sekarang mama dah mula rasa sakit2 tp tak de la kerap yg slalu org ckp mungkin lain org lain rasanya..Allah S.W.T bg mama rasa sket2 dulu sakit tu..baby slalu keras2 dan perut mama jd tegang..kdg2 mcm nak nangis je tp mama kuatkan semangat..mama slalu berdoa semoga Allah S.W.T berikan kekuatan kepada mama..cuma mama tak slesa nak buang air kecik..mybe kpala baby dah kat bwh sbb tu sukar mama nak buang air tp tak pe demi anak mama sorang ni mama sanggup berkorban..

Mama tak sabar nak jumpa baby nak pegang tangan baby nak peluk baby..mama slalu igtkan kat baby supaya kepala baby di bawah kaki di atas dan permudahkan mama untuk bersalin nanti..mama tau baby anak yg baik dgr ckp mama..selagi ruang kat perut mama ni masih ada baby pusing la..gerak la mcm mn pun..tp pastikan kepala kat bawah ye sayang... :-) sekarang br mama tau betapa besarnya pengorbanan seorang ibu..

Wahai anak ku semoga kita selamat pada 29/9/2011 nanti..jadila anak yg taat pada perintah-nya..dengar ckp orang tua..dan menjadi anak yg soleh..


"Ya Allah peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan Mu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperut ku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam". Ameen

2 comments:

fazrulnoor said...

sedey la

suzie shazana said...

ko plak yg sedey ..ayat aku ni menikam kalbu ke he..he...excited nak jd ibu ni he..he..